maandag 9 februari 2015

Recept: Kip uit de oven

Als fulltime werkende vrouw die thuis ook 95% van de tijd zorgt voor het eten op tafel, ben je blij met makkelijke en snelle recepten. Ik ben echt geen uitzondering.

Ja, ik hou van koken. Maar.. zoals ik al wel eens eerder schreef, moet ik wel een weekmenu bedenken voordat ik mijn weekboodschappen ga doen. Om de simpele reden dat wanneer ik na een drukke dag werken nog moet bedenken wat ik moet gaan eten, dan zouden we elke dag eten bestellen/pizza in de oven/patat-pan aan/etc.

Ondanks dat ik van tevoren weet wat ik moet gaan koken, is het natuurlijk helemaal perfect als de maaltijd makkelijk, snel en (enigszins) gezond is. Dit recept is er zo eentje:

Niet mijn foto, maar het lijkt er wel op (behalve de hoeveelheid roomkaas!)

Kip uit de oven (2 personen)

- 2 hele kipfilets
- Paturain, of andere kruiden roomkaas
- Runderrookvlees of rauwe ham
- Aardappelpartjes
- Groente naar keuze

Men neme de kipfilets en snij ze over de lengte in, niet helemaal door. Smeer wat Paturain aan de binnenkant. Let op; ik doe zelf altijd een heel dun laagje, omdat het a. gezonder is en b. Mr. Handyman niet heel dol op roomkaas is, maar dit is naar eigen smaak in te vullen. Klap de filets weer dicht en omwikkel ze met het runderrookvlees. Zet eventueel voor de zekerheid vast met 2 tandenstokers. Leg de pakketjes op een bakplaat met bakpapier. Leg daar omheen kant-en-klaar aardappelpartjes uit de vriezer (welke geschikt zijn voor bereiding in de oven). Sprenkel een klein beetje olijfolie over het geheel, indien nodig. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200C. Ondertussen kun je sla klaarmaken (vind ik persoonlijk erg lekker hierbij) of een andere groente naar keuze. Met 25 a 30 minuten heb je een complete maaltijd op tafel zetten, zonder al te veel inspanning.

Eet smakelijk!

Ciao, Miss_Sjentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten