maandag 16 februari 2015

Mini-recept: Bijgerecht

Afgelopen zondag had ik in de planning staan om een spinazie-pastei te maken, alleen kwam ik er net voor het koken achter dat ik een hoofdingrediënt vergeten was met de boodschappen: de spinazie... Vrij cruciaal in een spinazie-pastei..

Uitdaging: wat gaan we nu eten? Iets in mij is er principieel op tegen om op zondag gekookte aardappels met groente te eten (Hollandse pot), maar had ik iets anders in huis?

Een noodgreep in de vriezer leerde dat ik nog haaskarbonades in huis had. En als er iets lekker is bij karbonades en super simpel is het wel het volgende:

2 uien snijden + bakje (kastanje)champignons in plakjes snijden. Allebei in een koekenpan doen, wat witte peper er over en wat Maggi. Bakken tot bruin en gaar. Ondertussen de aardappels en karbonades bakken en braden. Serveer het ui-champignon-mengsel op de karbonades en smullen maar. Je hebt geen saus nodig dan :)

Ik gebruik bovenstaand ui-champignon-mengsel wel vaker, maar verwerkt het dan in een sausje voor bij vlees, bijvoorbeeld peperroomsaus of champignonsaus. Terwijl het ook zo lekker is om zo te eten. Ik vroeg aan Mr. Handyman hoe lang het wel niet geleden was dat we dit voor het laatst gegeten hadden en toen vertelde hij dat hij dit nog nooit eerder op had van mij. Wat betekent dat ik het ook minstens 6,5 jaar niet meer op heb, voor het laatst toen ik nog thuis woonde..

Note to self: Niet meer zo lang wachten met zoiets lekkers en simpels te maken!

Ciao, Miss_Sjentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten