Mijn collega (die met die goede ideeen) kwam onlangs op het werk met 2 stukjes zelfgemaakte Bounty's. Want hoewel op de gezonde tour qua eten, wil je ook wel een lekker tussendoortje. En dan natuurlijk het liefst een waar je je niet schuldig over hoeft te voelen. In haar gezond-eten-receptenboekje stond een recept voor gezonde Bounty's. Nadat ik een stukje mocht proeven, riep ik meteen: Dit is nog lekkerder dan de echte Bounty's!
Dit MOEST ik uitproberen.
PS 1: Heel makkelijk te maken (ook kindvriendelijk)
PS 2: Moet lang opstijven in de koelkast (minimaal 6 uur) Ik heb het een hele nacht laten opstijven..
Benodigdheden:
• 200 gram santen (kokoscream)
• 1 eetlepel kokosolie
• 1 eetlepel honing
• 100 gram kokosrasp
• 150 gram pure chocola (in mijn beleving, hoe puurder hoe beter 70 of 85% cacao!)
• Ovenschaal of cakeblik
• Bakpapier
Hoe dan?
Zet een pannetje op laag vuur en smelt hierin de santen, kokosolie en honing samen. Zet het vuur uit, voeg de kokosrasp toe en roer goed door. Doe dit mengsel in de ovenschaal, bekleed met bakpapier, en duw stevig aan. Onthoud: Je wilt hier straks repen/blokken van snijden, dus het moet zo compact mogelijk worden.. stevig aandrukken, gelijkmatig. En dan is het de kunst van het wachten. Zet de schaal in de koelkast en laat minimaal 6 uur opstijven.
Na het opstijven (in mijn geval een nacht en een ochtend) zou het er ongeveer zo uit moeten zien; een blok kokos.
Snij het blok in repen of blokjes.
Smelt de chocola au-bain-marie en dompel de reepjes/blokjes onder in de chocola. Leg ze op een stuk bakpapier en laat ze uitharden in de koelkast (dit duurt niet zo lang..)
TADAAAAA!!
Misschien niet zo mooi als de echte bounty's, maar LEKKER!!!!
Ciao, Miss_Sjentje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten