En deze kan ik echt echt echt aanraden, aangezien ik deze onlangs zelf gemaakt heb! Y-U-M!
Ik ben sowieso wel fan van Chinees eten en als er Foe Yong Hai op tafel staat, kan ik er niet vanaf blijven! De combinatie van ei met die lekkere saus, om je vingers bij af te likken. Het enige jammere vind ik alleen als er grote stukken rauwe ui in zitten en de stukken bamboe (niet mijn ding). Voordeel als je het zelf maakt: Je bepaalt zelf wat er in gaat en hoe groot deze stukken zijn en hoe gaar ze zijn.
Ik heb ooit een recept voor Foe Yong Hai uit een tijdschrift gescheurd en bewaard en onlangs de moed verzameld om het te gaan maken. Dus recept opgeduikeld om te kijken welke ingrediënten ik mee moest nemen met de boodschappen. Maar tijdens het lezen van het recept kwam ik er achter dat de beschreven saus nooit de saus kon zijn zoals je hem bij de Chinees krijgt. Volgens dit recept bestond de saus uit gepureerde tomaten met een scheutje sesamolie, dat kan niet kloppen.
Ik besloot om een beter recept te zoeken voor de saus en Google gaf me deze link:
http://inmyredkitchen.com/nl/foe-yong-hai/
Al lezend, besloot ik dat dit veeeeeel beter in de buurt kon komen en heb mijn boodschappenlijstje op die van haar afgestemd. Het enige wat ik er uit heb gelaten is de geroosterde paprika uit pot, in dunne reepjes gesneden. Verder heb ik eigenlijk helemaal haar recept aangehouden en toen de saus klaar was en ik er met mijn neus boven hing, dacht ik meteen: KASSA! Dit ruikt precies als de 'echte' Foe Yong Hai saus! Als een kind zo blij...
Toen Mr. Handyman en ik dan eindelijk aan tafel zaten, bleek gelukkig dat het ook nog eens heerlijk smaakte! ZO lekker! Alsof ik het uit het bakje van de chinees zo op mijn bord had geschept. Alleen dan zelfgemaakt. Doordat ik alle groenten vrij klein had gesneden, was alles goed gaar geworden in die paar minuten dat ze in de pan zitten.
{Ik koos ervoor om het te serveren met nasi}
{DE saus!}
{De omelet}
{Het eindresultaat op bord}
( Oke, de allereerste foto - die van In My Red Kitchen - ziet er smakelijker uit, maar ik ben nou eenmaal geen fotograaf en de smaak was top ;-)
De omelet was alleen zo groot dat we er met zijn tweeën ook twee dagen van konden eten en de volgende dag was het nog net zo lekker (volgens Mr. Handyman zelfs lekkerder..)
Dus voor alle liefhebbers van Foe Yong Hai: MAKEN, MAKEN, MAKEN! En genieten ;-)
Ciao, Miss_Sjentje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten