maandag 1 februari 2016

Recept: Chocolade Bananenbrood

Op dezelfde website als de zelfgemaakte ontbijtkoek, kwam ik een recept tegen waar ik in eerste instantie in geïnteresseerd raakte (want 'chocolade'), maar toen toch doorscrollde (want 'bananen') en uiteindelijk toch te nieuwsgierig werd.. Waarom? Door deze zin: "En heel grappig, ondanks dat er 4 bananen inzitten smaakt deze ‘cake’ echt naar chocolade en niet naar banaan. Handig dus ook voor de niet-bananen fans." Na mijn zelfgemaakte cruesli, waar ook banaan in zit, durf ik dit aan.

Een receptje voor 1 cake



Ingrediënten:
- 60 gr. amandelmeel
- 60 gr. kokosmeel
- 60 ml. kokosolie
- 4 bananen
- 4 eieren
- 100 ml. amandelmelk
- 1 tl. baking soda
- 1 tl. citroensap
- 1 tl. vanille-extract
- 4 el. cacaopoeder
- snuf Keltisch zeezout

Bereiding:
Meng de bananen, eieren, amandelmelk, kokosolie, vanille-extract en citroensap in een keukenmachine tot een egale massa. Voeg het kokosmeel, amandelmeel, baking soda, cacaopoeder en zout toe en mix tot glad beslag. Giet het beslag in een ingevette cakevorm, al dan niet met bakpapier, en bak in ongeveer 40 minuten gaar op 180 graden. Laat even afkoelen voor het serveren... eet smakelijk!

Ciao, Miss_Sjentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten