maandag 11 januari 2016

Recept: Gezonde ontbijtkoek

Ik kwam onlangs een recept tegen voor zelfgemaakte ontbijtkoek. Ontbijtkoek vind ik namelijk heel lekker, maar ben de laatste tijd een klein beetje huiverig om deze mee te nemen met de boodschappen, omdat ik las dat die dingen ongeveer voor 1/3 deel uit suikers bestaat. Nu ben ik geen extreme health-freak, maar dat lijkt me niet goed voor je.

Een receptje voor 1 ontbijtkoek


Ingrediƫnten:
- 400 gr. volkoren speltmeel
- 100 gr. honing
- 75 gr. kokosbloesemsuiker
- 350 ml. amandelmelk
- 2 el. koekkruiden
- 4 tl. wijnsteen bakpoeder
- kokosolie, om in te vetten

Bereiding:
Mix alle ingrediĆ«nten met een mixer of in de keukenmachine goed door elkaar. Giet het beslag in een ingevet cakeblik, al dan niet met bakpapier. Bak de ontbijtkoek in ongeveer 50 minuren gaar op 175 graden (test met een prikker of de koek goed gaar is). Laat de ontbijtkoek afkoelen en… eet smakelijk!

**UPDATE**
Inmiddels deze ontbijtkoek zelf gemaakt en dit is mijn conclusie:
Positief; hij smaakt en ruikt echt als een ontbijtkoek, win!!!
Negatief; door het volkoren speltmeel zitten er wat harde 'takjes' (zoals Mr. Handyman het noemt) in en hij is wat droger dan een reguliere ontbijtkoek
Aanrader, dus!!

Ciao, Miss_Sjentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten