zondag 12 juli 2015

Recept: Hete Kip

Dit is een makkelijk en lekker recept, die ik met enige regelmaat klaar maak thuis. Het handige er aan is dat je het 's morgens of de avond er voor kunt (moet) maken en op het moment dat je wilt gaan eten heb je met een klein kwartier een maaltijd op tafel staan.

Stap 1 (dag 1): Snipper +/- 4 uien en fruit deze op hoog vuur tot ze glazig zijn en een klein beetje bruin beginnen te worden

Stap 2 (dag 1): Voeg 1 a 2 kopjes water toe

Stap 3 (dag 1): Roer goed door en wacht tot het bijgevoegde water ook warm is

Stap 4 (dag 1): Zet op laag vuur om te pruttelen, +/- 10 minuten

Stap 5 (dag 1): Neem 1 zakje Boemboe Bali kruidenpasta

Stap 6 (dag 1): Voeg deze in zijn geheel toe aan het uienmengsel



Stap 7 (dag1): Roer goed door tot alle pasta goed vermengd en 'opgelost' is in het uienmengsel, laat weer ongeveer 10 minuten pruttelen

Stap 8 (dag 1): Voeg 2 of 3 hele kipfilets toe. Zorg dat deze helemaal onder het uienmengsel liggen.

Stap 9 (dag 1): Ik laat de pan meestal nog een 5 minuten op laag vuur op staan. Maar je kunt in principe ook het vuur uitzetten nadat je de kipfilets hebt toegevoegd.

Stap 10 (dag 1): Zet het vuur uit, laat op de warmtebron staan voor restwarmte met de deksel er op. De kip zal nu garen door de warmte in de pan. Je bent klaar voor vandaag!

Stap 1 (dag 2): Zet de pan weer op laag vuur en haal de (bijna) gare kipfilets uit de pan. (Kook ondertussen de rijst!)

Stap 2 (dag 2): Snij de kipfilets aan kleine blokjes. Soms is de kipfilet al helemaal door en door gaar, soms is hij nog een beetje rozig.

Stap 3 (dag 2): Doe de kipblokjes terug in de pan. 

Stap 4 (dag 2): Roer goed door. Als de kip al helemaal gaar is, hoeft de complete saus alleen warm te worden. Als de kop nog rozig was, de saus aan de kook brengen en door laten koken tot de kip gaar is.

Stap 5 (dag 2): Als finishing touch roer ik er altijd nog 2 eetlepels Ketjap Manis door. Dit maakt het iets minder pittig. Mocht je juist van pittig houden, kun je er ook sambal aan toevoegen.
Serveer met gekookte rijst. Lekkere bijgerechten vinden wij: kroepoek en pinda's. Of ook lekker: frisse sla als tegenhanger voor dit pittige eten. YUM!

Eet smakelijk!

Ciao, Miss_Sjentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten